Hoe kies ik materiaal: dons, wol of tencel?

Puur dons: Dons heeft een luxueuze feel en geniet daarom bij velen de voorkeur. Dons heeft zeer goede isolerende, vochtregulerende en ventilerende eigenschappen. De dekbedden vormen zich goed naar uw lichaam. Ze zijn erg licht en luchtig. Zelfs bij het dikste donzen dekbed voelt u niet veel gewicht. Door het volumineuze effect van een donzen dekbed heeft u het gevoel dat u in een heerlijk royaal nestje ligt. Yumeko gebruikt zuiver dons (minimaal 98% puur dons).

Half dons: Half dons is de wat vreemde benaming voor een mix van 85% veertjes en 15% dons. Dit dekbed is volumineuzer, zwaarder (2,5x) en minder soepel dan de dekbedden van puur dons. Het is een heerlijk dekbed voor mensen die van dons houden, maar wel een dekbed met wat massa fijn vinden.

Wol: Wol is zwaarder en wordt vaak gekozen door mensen die het fijn vinden om echt het gewicht van hun dekbed te voelen. Bovendien is wol een uitstekend ademend en vochtregulerend materiaal. Een wollen dekbed vormt zich minder naar uw lichaam dan een donzen dekbed. Het is zowel geschikt voor de zomer als voor de winter. Wol is lekker warm, maar door de ventilerende eigenschap is het in de zomer niet té warm.

Tencel: Tencel is volkomen plantaardig, dus 100% diervrij. Het is het best ademend en vochtregulerend van alle soorten dekbedden, zelfs nog beter dan wol. Een tencel dekbed vormt zich minder naar uw lichaam dan een donzen dekbed, maar door de speciale stiksels op de tijk valt het goed om u heen. Het is zwaarder dan dons en lichter dan wol. Vooral bij de het dikke winterdekbed voel je echt dat er iets op je ligt. Veel mensen vinden dat een prettig gevoel. Net als een wollen dekbed is tencel zowel geschikt voor de zomer als voor de winter. Het is lekker warm, maar door de ventilerende eigenschap is het in de zomer niet té warm. De tijk van de tencel dekbedden is gemaakt van zachte, 100% biologische katoen.