Welk warmtetype ben ik?

Het warmtetype zegt iets over hoe koud of warm u als slaper bent. Bent u een gemiddeld, fris of warm slaaptype?


De Gemiddelde Slaper:

De meeste slapers behoren tot deze categorie. Dit type moet altijd even acclimatiseren wanneer een nieuw jaargetijde aanbreekt en past graag het dekbed aan op basis van de seizoenen. Deze slaper vindt het fijn om in de zomer een koel, ventilerend dekbed om zich heen te draperen en om zich in de winter te wikkelen in een lekker (maar niet te) warm dekbed. Voor deze slapers adviseren we de Yumeko all seasons dekbedden of de lente/herfst dekbedden aan.


De Warme Slaper:

Heeft u het vaak koud en maakt u van uw bed het hele jaar door een warm, knus nestje? En slaapt u in de winter het liefste met een paar wollige bedsokken aan uw voeten en een kruik aan uw zijde? Dan behoort u tot de categorie ‘warme slaper’. Dit type houdt ervan om lekker warm te blijven en gedijt meestal het beste bij dons vanwege de zeer hoge isolatiewaarde. Voor deze slapers adviseren wij voor het hele jaar door een lente/herfst dekbed en u wilt daar in de koude maanden graag nog een extra laagje bij. Een Yumeko all seasons dekbed of een winterdekbed biedt dan de beste uitkomst.


De Frisse Slaper: 

De Frisse Slaper slaapt doorgaans in Adams kostuum en houdt van een koele slaapkamer met koel beddengoed. Voor deze slapers adviseren we een licht linnen dekbed voor in de zomer en een wollen of tencel lente/herfst voor in de overige seizoenen. Deze dekbedden ventileren goed en zijn een uitkomst voor het daarbij behorende seizoen. Overigens blijkt een donzen Yumeko zomerdekbed de voorkeur van veel Frisse Slapers.