Wat zijn de verschillen tussen dons, dons deluxe, wol, linnen en TENCEL™? Welke vulling past bij mij?

Dons: 
Dons is vederlicht, verassend luchtig en heeft een luxueuze feel. Yumeko gebruikt voor haar donzen dekbedden zuiver eendendons (minimaal 98% puur dons). Het dekbed heeft zeer goede isolerende, vochtregulerende en ventilerende eigenschappen. Een donzen dekbed vormt zich goed naar uw lichaam. Zelfs bij het dikste donzen dekbed voelt u weinig van het gewicht, waardoor u het gevoel heeft dat u in een heerlijk royaal nestje ligt. 

Dons deluxe: 
Een dons deluxe dekbed is gevuld met ganzendons. Ganzendons is lichter dan licht, nog lichter dan eendendons. Ganzendons bestaat uit grotere en sterkere donsvlokken dan eendendons, waardoor er minder vulling nodig is om dezelfde isolatiewaarde te behouden. Dat levert een ontzettend licht dekbed op. Doordat de vlokken sterker zijn, behoudt het langer zijn volume en daardoor gaat het dekbed langer mee. Onder een ganzendonzen dekbed zult u gegarandeerd heerlijk slapen. We noemen het niet voor niks de keizerin onder de dekbedden.

Halfdons: 
Half dons is de wat vreemde benaming voor een mix van 85% veertjes en 15% dons. Dit dekbed is volumineuzer, zwaarder (2,5x) en minder soepel dan de dekbedden van puur dons. Het is een heerlijk dekbed voor mensen die van dons houden en het gevoel willen hebben dat ze echt onder een dekbed liggen. 

Wol: 
Wol is zwaarder dan een donzen of een TENCEL™ dekbed en wordt vaak gekozen door mensen die het fijn vinden om echt het gewicht van hun dekbed te voelen. Bovendien is wol een uitstekend ademend en vochtregulerend materiaal. Een wollen dekbed vormt zich minder naar uw lichaam dan een donzen dekbed. Het is zowel geschikt voor de zomer als voor de winter. Wol is lekker warm, maar door de ventilerende eigenschap is het in de zomer niet té warm.

TENCEL™: 

TENCEL™ is volkomen plantaardig, dus 100% vegan, oftewel diervrij. Het is samen met het linnen dekbed het best ademende en vochtregulerende dekbed van alle dekbedden, zelfs nog beter dan wol. Een TENCEL™ dekbed vormt zich minder naar uw lichaam dan een donzen dekbed, maar door de speciale stiksels op de tijk valt het goed om u heen. Het is iets zwaarder dan dons. Vooral bij het dikke winterdekbed voelt u echt dat er iets op u ligt. Veel mensen vinden dat een prettig gevoel. Net als een wollen dekbed is TENCEL™ zowel geschikt voor de zomer als voor de winter. Het is lekker warm, maar door de ventilerende eigenschappen niet té warm. De tijk van de TENCEL™ dekbedden is gemaakt van zachte, 100% biologische katoen.


Linnen:

Net zoals TENCEL™ is ook linnen volkomen plantaardig en dus 100% diervrij. De vezel bevindt zich in de stengel van de vlasplant, een gewas dat groeit op koelere plaatsen. Linnen is koel, heeft een optimale vochtregulatie en valt soepel om het lichaam. Onze linnen dekbedden collectie bestaat alleen uit een zomerdekbed wat het, het meest koele dekbed maakt dat wij op aanbieden.