Ik ben allergisch voor huisstofmijt, welk dekbed kies ik?

Eigenlijk zijn alle Yumeko dekbedden geschikt voor mensen met een huisstofmijt allergie. Hier leggen we uit waarom.

Dons:
De tijk (hoes) van onze donzen dekbedden is heel erg dicht geweven en bevat het Nomite keurmerk, wat inhoudt dat de mijten nauwelijks in het dekbed kunnen komen. 

Daarbij hebben wetenschappers aangetoond dat een allergie voor dons 'niet bestaat'. Mocht u denken dat u allergisch bent voor dons, zou dat volgens de wetenschap niet aan het dons kunnen liggen, maar aan de beruchte huisstofmijt. Dit minieme diertje - eigenlijk zijn uitwerpselen - is de voornaamste veroorzaker van allergieën binnenshuis. 

Meerdere wetenschappelijke studies laten zien dat dons makkelijk vocht afstaat en huisstofmijten zoeken juist vocht. Door de tijk zo dicht te weven dat de mijt er niet doorkan is het probleem echter opgelost. 

Tencel:
Tencel heeft een sterk vochtabsorberend vermogen. Het vocht van de huid wordt namelijk direct door de vezel opgenomen en kan zo geen voedingsbodem voor ongewenste bedgenoten vormen. Hierdoor nestelen schadelijke bacteriën, schimmels en huisstofmijt zich niet in het dekbed. Bovendien houden bacteriën helemaal niet van het gladde oppervlak van de tencel vezel. 

Wol:
Sommige mensen zijn allergisch voor wol. Dan gaat het meestal om een contactallergie, of een zeer zeldzame lanoline allergie. Vanwege de katoenen tijk van onze wollen dekbedden kunnen ook mensen met een contactallergie probleemloos hieronder slapen.

De zuivere, biologische wol is door de natuurlijke aanwezigheid van lanoline (wolvet) stofvrij en dus anti-allergeen. Ook weert wolvet bacteriën.