Kan ik de dekens en plaids wassen?

Is een grondige schoonmaakbeurt nodig, raadpleeg dan het label op de plaid of de wasvoorschriften op deze website. De exacte wasvoorschriften kunt u ook vinden als u naar het betreffende product op de website gaat, waarna u scrollt naar het kopje ‘wassen en onderhoud’. 

Alle soorten wol zijn van nature vuilafstotend, antibacterieel en tot op zekere hoogte zelfreinigend. Geregeld reinigen is dus niet nodig. Voor dekens en plaids geldt dan ook over het algemeen dat luchten en uithangen geurtjes verwijdert. Dat kan in de damp van de badkamer of in de buitenlucht, maar niet in de felle zon (dan droogt het uit) of in de regen. Het beste is om uw deken of plaid een keer buiten te hangen als het vriest. Daardoor gaan de wolvezels weer openstaan en wordt het materiaal zo zacht en reukloos als voorheen.

We adviseren u de deken en plaid niet uit te wringen en ook geen gebruik te maken van de droger als u er zo lang mogelijk plezier wilt hebben. Laat hem na het wassen – wel even goed uitspoelen – liggend drogen.