Wat is mijn slaaphouding?

De Bewegelijke Slaper:
U heeft geen specifieke voorkeur voor een slaappositie en wisselt nogal eens van positie gedurende de nacht. Dat geldt voor de meesten onder ons. U bent gebaat bij een gemiddeld dik kussen, waardoor uw hoofd in de meeste slaapposities goed wordt ondersteund. Bij Yumeko zijn in principe alle medium kussens hiervoor geschikt tenzij u een zeer tenger postuur heeft. Dan kiest u voor een zacht kussen.
Naar zachte en medium kussens

De Zijslaper:
Voor de zijslaper is een wat dikker kussen geschikt dat de nek ondersteunt en de ruimte tussen oor en schouder overbrugt. Het gaat er om dat uw hoofd in lijn ligt met uw ruggengraat. Meestal is een medium tot stevig kussen geschikt. Grotere zijslapers hebben een (extra) stevig kussen nodig. Mensen met een gemiddeld postuur kiezen voor een medium kussen.
Naar medium en stevige kussens

De Rugslaper:
De rugslaper slaapt het beste met een dunner kussen. Te hoog is namelijk niet prettig voor uw nek. Bij Yumeko bevelen we u aan om als rugslaper te kiezen voor een zacht of, als u wat groter bent, een vormbaar kussen in de medium maat.
Naar zachte en medium kussens

De Buikslaper:
Als u op uw buik slaapt, dan kunt u zonder kussen slapen of een dun, zacht kussen met weinig volume kiezen. Yumeko beveelt de zachte varianten of zelfs het kinderkussen in wol en kapok aan.
Naar zachte kussens