Ik ben allergisch voor huisstofmijt, welk kussen kies ik?

Dons:
De tijk (hoes) van onze donzen kussens is heel erg dicht geweven en draagt het Nomite keurmerk, wat inhoudt dat de mijten nauwelijks in het kussen kunnen komen. Daarbij hebben wetenschappers aangetoond dat een allergie voor dons 'niet bestaat'. Mocht u denken dat u allergisch bent voor dons, zou dat volgens de wetenschap niet aan het dons kunnen liggen, maar aan de beruchte huisstofmijt. Dit minieme diertje - eigenlijk zijn uitwerpselen - is de voornaamste veroorzaker van allergieën binnenshuis. 

Meerdere wetenschappelijke studies laten dan ook zien dons makkelijk vocht afstaat en huisstofmijten zoeken juist vocht. Daarom zijn onze tijken dus zo dichtgeweven dat de mijt er niet door kan. 

Onze dons deluxe kussens hebben officieel geen Nomite keurmerk, maar zijn net zo dicht geweven als de ‘gewone’ donzen kussens. 

Wol:
Sommige mensen zijn allergisch voor wol. Dan gaat het meestal om een contactallergie, of een zeer zeldzame lanoline allergie. Vanwege de katoenen tijk van onze wollen kussens kunnen ook mensen met een contactallergie probleemloos hierop slapen.

Wol ventileert uitstekend en is hypo-allergeen: De zuivere, biologische wol is door de natuurlijke aanwezigheid van lanoline (wolvet) stofvrij en dus anti-allergeen. Ook weert wolvet bacteriën.

Kapok:
Ons kapok is ook prima geschikt voor mensen met een huisstofmijt allergie, omdat huismijt niet houdt van het wasachtige laagje dat om de vezels ligt en die afsluit. Bovendien gebruiken we ook voor onze kapokkussens de donsdichte tijk met het Nomite label. De stof is zo dicht geweven dat huismijten en niet doorheen kunnen.