Mijn kind heeft een allergie. Welk kussen of dekbed kies ik?

De dekbedden en kussens van Yumeko zijn van materialen met anti-allergene eigenschappen gemaakt. Alles op een rijtje: 

Kapok
Kapok is geschikt voor mensen met een huisstofmijt allergie, omdat huismijt niet houdt van het wasachtige laagje dat om de vezels ligt en die afsluit. Bovendien hebben de kapok kussens de donsdichte tijk met het Nomite label. De stof is zo dicht geweven dat huismijten en niet doorheen kunnen.

Tencel
Tencel heeft een sterk vochtabsorberend vermogen. Het vocht van de huid wordt namelijk direct door de vezel opgenomen en kan zo geen voedingsbodem voor ongewenste bedgenoten vormen. Hierdoor kunnen schadelijke bacteriën, schimmels en huisstofmijten zich niet in het dekbed nestelen. Bovendien houden bacteriën helemaal niet van het gladde oppervlak van de tencel vezel. Bacteriegroei bij tencel gaat 2000 keer minder snel dan bij synthetische stoffen. 

Wol
Sommige mensen zijn allergisch voor wol. Dan gaat het meestal om een contactallergie, of een zeer zeldzame lanoline allergie. Vanwege de katoenen tijk van onze wollen kussens kunnen ook mensen met een contactallergie probleemloos onder deze dekbedden of op deze kussens slapen. De zuivere, biologische wol is door de natuurlijke aanwezigheid van lanoline (wolvet) stofvrij en dus anti-allergeen. Ook weert wolvet bacteriën.