Wat verstaat Yumeko onder verantwoord dons?

Verantwoord dons betekent voor ons dat er in de gehele keten strenge criteria op het gebied van dierenwelzijn worden nageleefd. Ook vinden wij het belangrijk dat de keten zo lokaal mogelijk is ingericht, en er volledige traceerbaarheid en transparantie is op het gebied van dierenwelzijn.  

Wij werken enkel met gecertificeerd verantwoord dons, voorzien van een Downpass-keurmerk. Dit keurmerk garandeert zowel een hoogwaardige productkwaliteit als een verantwoord proces. Je kunt er dus op vertrouwen dat het dons op een verantwoorde wijze is geproduceerd. Om dit keurmerk te ontvangen moet de gehele keten traceerbaar zijn en aan strenge voorwaarden voldoen voor dierenwelzijn in iedere stap van het proces. Een keurmerk is nodig om uit te sluiten dat er levende pluk, dwangvoeding en het houden van dieren in kooien plaatsvindt.  

Om er zeker van te zijn dat de ketenpartners aan deze strenge voorwaarden voldoen, worden er onafhankelijke partijen ingehuurd om (on)aangekondigde inspecties uit te voeren aan de hand van de Downpass-standard.