Welk alternatief voor dons biedt Yumeko?

Bij Yumeko bieden we naast donzen dekbedden ook dekbedden van biologische wol en van de plantaardige, diervrije materialen TENCEL™ en linnen aan. 

TENCEL™ is volkomen plantaardig, dus 100% vegan, oftewel diervrij. Het is samen met het linnen dekbed het best ademende en vochtregulerende dekbed van alle dekbedden, zelfs nog beter dan wol. Het is iets zwaarder dan dons. Vooral bij het dikke winterdekbed voel je echt dat er iets op je ligt. Veel mensen vinden dat een prettig gevoel. Net als een wollen dekbed is TENCEL™ zowel geschikt voor de zomer als voor de winter. Het is lekker warm, maar door de ventilerende eigenschappen niet té warm. De tijk van de TENCEL™ dekbedden is gemaakt van zacht, 100% biologisch katoen. 

Net zoals TENCEL™ is ook linnen volkomen plantaardig en dus 100% diervrij. De vezel bevindt zich in de stengel van de vlasplant, een gewas dat groeit op koelere plaatsen. Onze linnen dekbedden collectie bestaat alleen uit een zomerdekbed en een all seasons variant. Linnen is koel, heeft een optimale vochtregulatie en valt soepel om het lichaam. Het all seasons dekbed bestaat uit twee delen en is het hele jaar door behaaglijk, zowel in zwoele zomernachten als wanneer het vriest dat het kraakt.Door de combinatie met katoen (30%) maakt dat het dekbed isoleert als de beste. Het is lichter dan TENCEL™ en valt soepel om het lichaam.