Waar de wol vandaan?

Onze schapen noemen we ook wel blije schapen, omdat zij lekker buiten leven en de ruimte hebben om te grazen. De wol komt van Europese bodem. 

De schapen worden geschoren op zorgvuldige wijze. Ze worden niet preventief ge├źnt en dat scheelt veel onnodige antibiotica. Op de velden waar de dieren grazen wordt geen kunstmest gebruikt. De volgende keer als u schaapjes gaat tellen, denk dan aan onze blije schapen en u heeft gegarandeerd heerlijke dromen over vrolijk dartelende schaapjes in groene weiden.

Biologische wol is beter voor u en voor de wereld dan andere wol. Wat kan er beter? Wereldwijd worden er ongeveer 1.202.920.000 schapen gehouden. Schapen grazen in velden met kunstmest en pesticiden. Ze worden te snel geschoren (verwondingen) en er wordt preventief gebruik gemaakt van antibiotica en soms van groeihormonen. Op sommige plekken worden de dieren niet volgens goede standaarden of in massaproductie gehouden. Bij het wasproces worden chloor en andere schadelijke chemicali├źn gebruikt en dat geldt ook voor het wasbaar maken van wol. In de wereld van merino wol is soms sprake van dieronterende omstandigheden.
Naar de wollen kussens van Yumeko