Welk dekbed kies ik voor mijn kind?

Voor kinderdekbedden kunt u bij Yumeko kiezen uit 2 verschillende materialen: wol en tencel.

Wol:
Wol is een uitstekend ademend en vochtregulerend materiaal. Dat maakt het materiaal zeer geschikt voor uw kind. Wol is lekker warm, maar door de ventilerende eigenschap is het in de zomer niet té warm. De Yumeko wollen dekbedden zijn biologisch en kunnen niet in de wasmachine worden gewassen. De tijk van de wollen dekbedden is gemaakt van zachte, 100% biologische katoen.
Naar de kinderdekbedden

Tencel: 

Tencel is volkomen plantaardig, dus 100% vegan, oftewel diervrij. Het is het best ademende en vochtregulerende dekbed van alle soorten dekbedden, zelfs nog beter dan wol. Net als een wollen dekbed is tencel zowel geschikt voor de zomer als voor de winter. Het is lekker warm, maar door de ventilerende eigenschappen is het in de zomer niet té warm. De tijk van de tencel dekbedden is gemaakt van zachte, 100% biologische katoen. Yumeko tencel dekbedden kunnen gewassen worden in de wasmachine. Dat maakt het volledig kids-proof.
Naar de kinderdekbedden

Als uw kindje het kleuterbed is ontgroeid (maat 70x140 cm) kunt u kiezen voor een eenpersoons dekbed voor volwassenen. Kinderen reguleren hun lichaamstemperatuur anders dan volwassenen. Daarom raden we voor kinderen een dekbed aan dat goed ventileert en niet té warm is. In de winter kan er eventueel een extra plaid op het bed worden gelegd. De meeste ouders kiezen voor hun kind voor een lente/herfst dekbed. Voor kinderen raden wij donzen dekbedden af, omdat deze erg goed isoleren ten opzichte van andere materialen.