Wat is het verschil tussen katoen satijn, percal, jersey en velvet flanel?

Yumeko maakt alleen gebruik van de hoogste kwaliteit biologisch katoen. Per soort katoen verschilt de dichtheid van de weving en het gevoel van de stof. Yumeko heeft verschillende soorten bedlinnen: katoen satijn, jersey, percal en velvet flanel.  


Katoen satijn

Katoen geweven in een satijn binding is soepel, licht, dun en heel erg zacht. Zeker in de door Yumeko gebruikte kwaliteit van 300 threadcount: per inch worden en 300 draden gebruikt. Dat zijn dus hele fijne draden en die zorgen voor het luxe Yumeko katoen satijn. Omdat er per horizontale draad, 4 verticale boven op liggen, krijgt katoen satijn de kenmerkende lichte glans. Wij versterken die nog iets door het bedlinnen te laten kalenderen (er gaat een warme wals over het katoen). 

Percal  

Katoen geweven in een percal weving is iets steviger en voelt iets zwaarder dan katoen satijn. Het katoen ademt goed, omdat er een draad boven en onder wordt afgewisseld. Percal valt mooi, heeft geen glans en houdt zich erg goed in de was, waardoor het lang mee gaat. Yumeko's percal katoen heeft een threadcount van 300. U kent percal katoen wellicht als hotel bedlinnen. 

Jersey

Jersey wordt niet geweven maar gebreid. Net als uw favoriete T-shirt, is het katoen heerlijk zacht, knuffelig, warm en comfortabel. De kwaliteit wordt niet uitgedrukt in threadcount, maar in gewicht. Yumeko's jersey heeft een mooie kwaliteit van 160 gram/m2. Jersey heeft een lichte stretch die sterk bijdraagt aan het comfort doordat het gebreid is. Tevens voelt de stof in het eerste contact warmer maar aan maar het is niet warmer dan katoen satijn of percal. De stof is daarom geschikt voor alle seizoenen. 

Flanel

Flanel is fijngeweven katoen dat geborsteld is voor een zacht en soepel resultaat. Velvet flanel is van een uitzonderlijk soepele en zachte kwaliteit en lekker warm. Perfect voor de koude winteravonden.