Welke keurmerken heeft mijn bedlinnen?

Om ervoor te zorgen dat de productie volledig volgens de strenge regels van biologisch produceren verloopt, zijn onze producten zoveel mogelijk gecertificeerd. Op deze manier is de kwaliteit gewaarborgd en bent u verzekerd van controle.

GOTS
Global Organic Textile Standard (GOTS) is het wereldwijd leidende keurmerk voor biologisch textiel. De regels van GOTS zijn zeer streng en gaan over zowel de productie van het bedlinnen als het transport. Er mag geen schade zijn voor mens, dier en milieu. Dit betekent dat er geen gif mag worden gebruikt bij de vervaardiging van het product. Alle materialen van een product met het GOTS logo moeten biologisch zijn.

Fairtrade
Bij Fairtrade staat de mens voorop. Ons katoen voor het beddengoed is Fairtrade gecertificeerd, waardoor de boeren gegarandeerd een goede prijs krijgen voor hun katoen en verzekerd zijn van een langdurige relatie met hun afnemers (wij dus), zodat ze een goed leven kunnen opbouwen voor zichzelf en hun kinderen. Fairtrade staat ook garant voor veilige arbeidsvoorwaarden, het tegengaan van vrouwendiscriminatie en het ontbreken van kinderarbeid.

Op onze website staat bij elk product aangegeven welke keurmerken van toepassing zijn. Al ons katoenen bedlinnen is gecertificeerd door GOTS, een groot deel ook door Fairtrade.