Welke matras past bij welke bedbodem?

Kijk in de tabel hieronder naar uw eigen bedbodem en welk matras er het beste bij past. Eigenlijk zijn allebei de Yumeko matrassen geschikt voor alle soorten bedbodems. Wat belangrijk is, is dat de vering van matras en bedbodem bij elkaar aansluiten.


lattenbodem
boxspring
Spiraal
Schotelbodem

niet verendverendstevigsoepeldwars gespannenlengte gespannen
Yumeko natuurlatex********-***
Yumeko pocketveer************-*


Welk matras kies ik bij een lattenbodem?
Bij een lattenbodem maken we onderscheid tussen een verende- en een niet verende (helemaal vlakke) versie. Bij een pocketveer matras adviseren we een niet verende lattenbodem, omdat het matras zo genoeg tegendruk krijgt. Bij een natuurlatex matras adviseren we daarentegen een verende lattenbodem.

Welk matras kies ik bij een boxspring?
We verdelen boxsprings in stevig en soepel. De pocketveer matras past uitstekend bij beide bodems. Een natuurlatex matras past enkel uitstekend bij een soepele boxspring. 

Welk matras past bij een spiraalbodem?
Bij een dwars gespannen spiraalbodem past een pocketveer matras goed en de natuurlatex uitvoering minder goed. Als u een in lengte gespannen spiraalbodem heeft, raden we u aan een nieuwe bedbodem te kopen, omdat de bedbodem de kans heeft om door te zakken en daardoor met geen enkele matras goed samengaat. 

Welk matras past bij een schotelbodem?
Bij een schotelbodem past een natuurlatex matras uitstekend en een pocketveer matras redelijk.